Відвідування майстер-класів досвідчених фахівців є невід’ємною частиною формування та вдосконалення професійних компетенцій здобувачів освіти – майбутніх кухарів, офіціантів, барменів.
В рамках Всеукраїнського тижня професійної освіти майстрами виробничого навчання Тячівського професійного ліцею Погоріляк Олександрою, Овечкіною Настасією та Мадай Віталією була організована зустріч для учнів спеціальностей «Кухар, офіціант» та «Офіціант, бармен» з роботодавцями ресторану «Палладіум Паб» та кав’ярні «Італійська кава».
Підприємиця Деяк Леся люб’язно поділилася з учнями секретами ресторанного бізнесу, охоче розповіла про те, який шлях потрібно було пройти, перш ніж очолити престижний ресторан. Людина, яка бажає опанувати майстерність приготування страв, повинна постійно розвиватися і самовдосконалюватися. І навчання в ліцеї – це перший важливий щабель для того, щоб отримати знання про організацію ресторанного господарства, технологію приготування страв, обладнання ресторанного господарства тощо. Після пізнавальної бесіди для педагогів та учнів було проведено майстер-клас з приготування страв «Стейк лосося на вершково-шпинатній подушці» та «Кордон –блю на подушці з овочів і ніжного сиру».
А під час майстер-класу, проведеного у кав’ярні «Італійська кава» (ПП Цавнер Віталій), майбутні офіціанти, бармени поринули в чарівну атмосферу кавових ароматів та дізналися про основні правила роботи на професійному кавовому обладнанні, особливості приготування еспресо, американо, лате та капучино.
Висловлюємо величезну подяку підприємцям за унікальну можливість взяти участь в майстер-класах. Бажаємо процвітання, позитивних клієнтів і професійних апетитних досягнень!