Пряна, ситна, ароматна – все це про закарпатську кухню, у якій є і м’ясні, і рибні, і навіть вегетаріанські страви. Але без чого її точно не можна уявити, так це без бограча! Цікаво, що за легендою, одного разу турецький кухар помилився і додав до звичайного супу занадто багато паприки. Через це страва вийшла шалено гострою і турки відмовилися її їсти. Але не викинули, а віддали полоненим угорцям. А от останнім він так сподобався, що потім став національною стравою!
У перекладі «бограч» звучить як «казанок». І хоча сама назва говорить про те, що в домашніх умовах він не готується, а переважно на свіжому повітрі, спробуйте приготувати бограч на власній кухні, як це зробили сьогодні на уроці виробничого навчання учні навчальної групи №1(професія кухар, офіціант). А секретами приготування цієї гастрономічної візитівки Закарпаття ділилася майстер виробничого навчання Тячівського професійного ліцею Погоріляк Олександра.
Запрошуємо і вас скуштувати приготовлений нашими учнями бограч і ви впевнитеся, що вони перевершили навіть професійних кухарів!
Смакуйте із задоволенням!