30.05.2024р. Сервіруємо стіл, створюємо святковий настрій.

30.05.2024р. Пропонуємо приготувати рибні страви.
30.05.2024
31.05.2024р. Зустріч з роботодавцями: «Освіта – сьогодні, кар’єра – завтра, успіх – завжди!»
31.05.2024
Show all

30.05.2024р. Сервіруємо стіл, створюємо святковий настрій.

        Багато хто знайомий з відчуттям, коли подають їжу в ресторані: усе так гарно оформлене, посуд розставлений у певному порядку, зі смаком і в одному стилі, столові прибори блищать, офіціант наливає в келих вино з пляшки. Відповідний настрій створюється моментально. Ось і здобувачі освіти КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР (група №1, професія кухар, офіціант) на уроці  виробничого навчання на тему: «Сервірування столу. Складання полотняних серветок», спробували привідкрити двері у не до кінця звіданий світ сервірування столу.

    В ході уроку учні під керівництвом майстра виробничого навчання Олександри Погоріляк закріпили правила та прийоми сервірування столу, в залежності від виду: сніданку, обіду та вечері та відпрацювали навички правильного розміщення столових приборів, посуду та спецій. Особливістю проведення уроку стало застосування цікавих інтерактивних методів навчання: робота в бригадах, «Бліц –опитування» та «Проблемні запитання».

Під час проведення поточного інструктажу  Олександра Іванівна практичним показом основних прийомів сервірування продемонструвала учням наочний зразок правильної сервіровки столу, звернувши при цьому увагу на правила санітарії та гігієни, охорони праці та вимоги до норм часу. Цікавою була також демонстрація складання полотняних серветок різними способами: «Азіатська лілія», «Джонка» та «Шатер» та ін.

    Для психологічного розвантаження учнів в кінці уроку майстер запропонувала рефлексію у формі складання сходинок вражень від проведеного уроку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту