27.04.2023р. Це щось особливе… Готуємо бограч!

26.04.2023р. Вітаємо з перемогою у конкурсі професійної майстерності!
26.04.2023
28.04.2023р. Всесвітній день охорони праці
28.04.2023
Показати все

27.04.2023р. Це щось особливе… Готуємо бограч!

    Пряна, ситна, ароматна – все це про закарпатську кухню, у  якій є і м’ясні, і рибні, і навіть вегетаріанські страви. Але без чого її точно не можна уявити, так це без бограча! Цікаво, що  за легендою, одного разу турецький кухар помилився і додав до звичайного супу занадто багато паприки. Через це страва вийшла шалено гострою і турки відмовилися її їсти. Але не викинули, а віддали полоненим угорцям. А от останнім він так сподобався, що потім став національною стравою!

    У перекладі «бограч» звучить як «казанок». І хоча сама назва говорить про те, що в домашніх умовах він не готується, а переважно на свіжому повітрі, спробуйте приготувати бограч на власній кухні, як це зробили сьогодні на уроці виробничого навчання учні навчальної групи №1(професія кухар, офіціант). А секретами приготування цієї гастрономічної візитівки Закарпаття ділилася майстер виробничого навчання Тячівського професійного ліцею Погоріляк Олександра.

    Запрошуємо і вас скуштувати приготовлений нашими учнями бограч  і ви впевнитеся, що вони перевершили навіть професійних кухарів!

    Смакуйте із задоволенням!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Перейти до вмісту