Слово гарнір у перекладі з французької означає «прибирати», «прикрашати». В цьому і полягає одне із призначень гарніру: прикрасити , поліпшити страву. А вчилися «прикрашати» страви учні першого курсу КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР (навчальна група №8, професія кухар, офіціант) на уроці виробничого навчання, під керівництвом наставника Савули Катерини. Майбутні кухарі опановували тему «Приготування страв та гарнірів з смажених, варених та запечених овочів». Вони не тільки практично засвоїли основні прийоми приготування страв і гарнірів з овочів, послідовність технологічного процесу, а й приготували такі смачні страви, як: зрази картопляні, пальчики картопляні, капуста в клярі, картопляне пюре з вареною морквою, зеленим горошком, фаршировані деруни, картопля, запечена з сиром.