22.05.2023 – «Географія борщу»

Чек на 10 жетонів
26.05.2023
26.05.2023р. Учнівська конференція
26.05.2023
Show all

22.05.2023 – «Географія борщу»

    В рамках Всеукраїнського Тижня професійної освіти учнями Тячівського професійного ліцею здійснено кулінарну подорож  «Географія борщу». Щоб ретельніше дослідити унікальні властивості цієї страви, секрет її успіху, було започатковано проєкт, у межах якого учні з’ясовували, чому борщ вважають кулінарним   символом, чому він такий популярний як в Україні, так і за її межами. Роботу було проведено таким чином:

  • група «Історики» – досліджували історію походження борщу;
  • група «Обрядовці» – досліджували традиції пов’язані з приготуванням борщу;
  • група «Літературознавці» – здійснювала пошук джерел, де згадується ця страва,  аналізували отримані дані;
  • група «Дієтологи» – досліджували лікувальні властивості борщу;
  • група «Кулінари» – шукала інформацію про різноманітність борщів та їх поширення у світовій кухні;
  • група « Технологи» – з’ясовувала особливості та всі тонкощі технології приготування українського борщу.

    В цьому заході приймали участь члени гуртків «Бізнес клуб» (керівник Савула Катерина), «Газдинька» (професія кухар, офіціант; керівник Погоріляк Олександра), «Учнівський меридіан» (професія секретар керівника (організації, підприємства, установи), адміністратор); керівник Губанова Людмила); «Мистецтво сервірування» (професія офіціант, бармен; керівник Овечкіна Настасія).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту