
Чек на 10 жетонів
26.05.202326.05.2023р. Учнівська конференція
26.05.2023В рамках Всеукраїнського Тижня професійної освіти учнями Тячівського професійного ліцею здійснено кулінарну подорож «Географія борщу». Щоб ретельніше дослідити унікальні властивості цієї страви, секрет її успіху, було започатковано проєкт, у межах якого учні з’ясовували, чому борщ вважають кулінарним символом, чому він такий популярний як в Україні, так і за її межами. Роботу було проведено таким чином:
- група «Історики» – досліджували історію походження борщу;
- група «Обрядовці» – досліджували традиції пов’язані з приготуванням борщу;
- група «Літературознавці» – здійснювала пошук джерел, де згадується ця страва, аналізували отримані дані;
- група «Дієтологи» – досліджували лікувальні властивості борщу;
- група «Кулінари» – шукала інформацію про різноманітність борщів та їх поширення у світовій кухні;
- група « Технологи» – з’ясовувала особливості та всі тонкощі технології приготування українського борщу.
В цьому заході приймали участь члени гуртків «Бізнес клуб» (керівник Савула Катерина), «Газдинька» (професія кухар, офіціант; керівник Погоріляк Олександра), «Учнівський меридіан» (професія секретар керівника (організації, підприємства, установи), адміністратор); керівник Губанова Людмила); «Мистецтво сервірування» (професія офіціант, бармен; керівник Овечкіна Настасія).