Вихованці та майстри виробничого навчання Тячівського професійного ліцею Погоріляк О.І. та Мадай В.І. (професія кухар, офіціант), долучилися до участі у Всеукраїнському кулінарному on-line конкурсі рецептів «Гарбузовий Маєток 2023» – конкурсі рецептів з гарбуза. Це – всеукраїнський гастрономічний марафон. Формат конкурсу обрано не випадково, адже гарбуз – історична гастрономічна рослина України, його популяризація – теж зброя, тільки гастрономічна.
Мета кулінарного конкурсу:
популяризація української культури та гастрономії як візитної картки країни;
усі представлені рецепти на цьому проєкті стануть частиною нової електронної кулінарної книги. Називатися вона буде «Гастрономічний код нації. Гарбуз»;
популяризація здорового харчування, як одна з умов сильної та здорової нації,
донести жителям України та Європи, що гарбуз – це гастрономічна кулінарна зброя України. Використовувати в своєму раціоні харчування локальні продукти України – це круто, корисно, смачно!
Наші педагоги приготували страви «Закусочний торт з гарбуза» та «Банош з гарбуза», розробили рецептурні карти цих страв, описали технологію приготування, підібрали індивідуальну автентичну історію походження, презентували індивідуальний підхід до декорування.
Підведення підсумків on-line конкурсу відбудеться у березні.
Сподіваємося на Перемогу! Все буде Україна!