Кожна страва повинна відповідати вимогам якості. Одним з показників якості є відповідність форми нарізання овочів формі основного продукту. Наприклад: для супу з гречаною крупою овочі нарізають кубиками, для супу з макаронами — брусочками.
Форми нарізки овочів надають стравам привабливого вигляду, впливають на смак страви та сприяють збудженню апетиту. Кожен кухар повинен уміти нарізувати овочі відповідно до розмірів. Здобувачі освіти першого курсу (навчальна група №1) на уроці виробничого навчання під керівництвом майстра виробничого навчання Погоріляк О.І. засвоювали на практиці тему «Нарізка овочів. Методи, прийоми, прості форми нарізки овочів».
Перші кроки вдалі! Такий висновок зробили першокурсники, майбутні кухарі. А значить, обраний життєвий трудовий старт правильний, так як користь в першу чергу є для себе, родини, друзів та країни.