Кулінарія – це творчість, а кухарі – митці у своїй справі. Ефектно оформлені холодні закуски збуджують апетит, прикрашають святковий стіл і підвищують настрій. Ось чому так важливо навчитись правильно готувати та презентувати страви. Особливо велика роль холодних закусок в меню святкових банкетів, оскільки вони надають столу святковість.
Під час чергового засідання гуртка «Газдинька» (керівник, майстер виробничого навчання Погоріляк О., професія кухар, офіціант) на тему «Приготування оригінальних святкових закусок» здобувачі освіти групи №1 вдосконалили набуті навички, необхідні для використання раціональних прийомів технології приготування закусок з сиру, яєць та риби, долучилися до їх сучасного оформлення. Оригінально і святково були приготовлені салати «Ящик скарбів», «Новорічні ялинки», виконані із сиркової маси, «Кали» з пластин сиру, наповнені пікантною начинкою та інші.
А святкову атмосферу можна створити не тільки за допомогою оригінальних, святково оформлених закусок, а й гарно сервірованого столу, особливо до дня народження дітей, який запропонували члени гуртка «Мистецтво сервірування» (керівник, майстер виробничого навчання Овечкіна Н.А.). Будьте впевнені – за таким столом свято пройде успішно, а запрошені отримають багато позитивних емоцій, головне — проявити творчість і фантазію.