Чи знаєте ви, які страви подавали українці до соусів? І. Котляревський в своєму видатному творі «Енеїда», яка є нашою своєрідною кулінарною енциклопедією, писав:
Свинячу голову до хріну
І локшину на переміну,
Потім з підливою індик;
На закуску куліш і кашу…
А майстер виробничого навчання Віталія Мадай запропонувала майбутнім кухарям КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР (група №8, професія кухар, офіціант), на закуску до соусу бешамель приготувати лазанью болоньєзе – традиційну страву італійської кухні, яку полюбляють гурмани по всьому світу. На уроці виробничого навчання учні не тільки ознайомилися з історією виникнення соусів, особливостями їх приготування, правилами подачі, а й спробували класичний рецепт лазаньї – візитівку італійської гастрономічної культури. Характерна особливість соусу болоньєзе – це те, що його подають не тільки як заправку для лазаньї, а і як підливу до картопляного та овочевого пюре або просто, як самостійну страву.
Соковитий соус болоньєзе, ніжний вершковий бешамель, пружна паста аль денте, пікантний пармезан – спробуйте приготувати! І ви відчуєте смак справжньої Італії на власній кухні!