20.03.2024р. Стажування на базі КЗ «Хустський професійний ліцей» ЗОР
20.03.2024
Тиждень поезії 2024
21.03.2024
Показати все

21.03.2024р. Подорожуємо Італією

    Чи знаєте ви, які страви подавали українці до  соусів? І. Котляревський в своєму видатному творі «Енеїда», яка є нашою своєрідною кулінарною енциклопедією, писав:

Свинячу голову до хріну

І локшину на переміну,

Потім з підливою індик;

На закуску куліш і кашу…

    А майстер виробничого навчання Віталія Мадай запропонувала майбутнім кухарям  КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР (група №8, професія кухар, офіціант),  на закуску до соусу бешамель приготувати лазанью болоньєзе – традиційну страву італійської кухні,  яку полюбляють гурмани по всьому світу.  На уроці виробничого навчання учні не тільки ознайомилися  з історією виникнення соусів, особливостями їх приготування, правилами подачі,  а й спробували класичний рецепт лазаньї – візитівку італійської гастрономічної культури.     Характерна особливість соусу болоньєзе – це те, що його подають не тільки як заправку для лазаньї, а і як підливу до картопляного та овочевого пюре або просто, як самостійну страву.
    Соковитий соус болоньєзе, ніжний вершковий бешамель, пружна паста аль денте, пікантний пармезан – спробуйте приготувати! І ви відчуєте смак справжньої Італії на власній кухні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Перейти до вмісту