21.03.2024р. Подорожуємо Італією

20.03.2024р. Стажування на базі КЗ «Хустський професійний ліцей» ЗОР
20.03.2024
Тиждень поезії 2024
21.03.2024
Show all

21.03.2024р. Подорожуємо Італією

    Чи знаєте ви, які страви подавали українці до  соусів? І. Котляревський в своєму видатному творі «Енеїда», яка є нашою своєрідною кулінарною енциклопедією, писав:

Свинячу голову до хріну

І локшину на переміну,

Потім з підливою індик;

На закуску куліш і кашу…

    А майстер виробничого навчання Віталія Мадай запропонувала майбутнім кухарям  КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР (група №8, професія кухар, офіціант),  на закуску до соусу бешамель приготувати лазанью болоньєзе – традиційну страву італійської кухні,  яку полюбляють гурмани по всьому світу.  На уроці виробничого навчання учні не тільки ознайомилися  з історією виникнення соусів, особливостями їх приготування, правилами подачі,  а й спробували класичний рецепт лазаньї – візитівку італійської гастрономічної культури.     Характерна особливість соусу болоньєзе – це те, що його подають не тільки як заправку для лазаньї, а і як підливу до картопляного та овочевого пюре або просто, як самостійну страву.
    Соковитий соус болоньєзе, ніжний вершковий бешамель, пружна паста аль денте, пікантний пармезан – спробуйте приготувати! І ви відчуєте смак справжньої Італії на власній кухні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту