Відповідно до наказу департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної військової адміністрації у Тячівському професійному ліцеї проведено атестаційну експертизу освітньої діяльності з професії кухар. Для проведення атестаційної експертизи розроблено пакет комплексних кваліфікаційних завдань (ККЗ), які виконували слухачі, прийняті на навчання на контрактній основі (навчальна група №16), з теоретичної і практичної підготовки. Завдання охоплювали предмети: технологія приготування їжі з основами товарознавства, устаткування підприємств харчування, гігієна та санітарія виробництва, охорона праці, облік, калькуляція і звітність. ККЗ з професійно-теоретичної підготовки показали знання теоретичного матеріалу з професії, а практична частина – вміння застосувати їх при виконанні робіт.
Слухачі успішно справилися із завданнями, про що свідчать готові страви: український борщ з пампушками, розсольник, завиванець з телятини, рагу овочеве, банош з гарбуза, банош класичний з шкварками та бринзою, омлет, фарширований овочами та інші.