Зараз дуже актуальні майстер-класи по випічці до Великодня, люди хочуть самостійно навчатися випікати смачну паску. У студіях, де проводяться майстер-класи, працюють професійні кухарі та кондитери, які навчають як аматорів, так і досвідчених фахівців та діляться тонкощами приготування різних виробів. Адже жодна книжка чи відео не дасть вам зрозуміти, що таке солодко, поки самі цього не спробуєте.
Навчальні програми кулінарних майстер-класів дуже насичені. Це і випікання як наших українських старовинних пасок, так і популярної італійської випічки: панетоне, коломбо і т.д.
Нещодавно у Львові відбувся перший авторський майстер-клас (шеф-кондитер Наталія Савицька), на тему «Великодня випічка» 2024, у якому взяв участь здобувач освіти КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР Мухаммад Салім (професія кухар, офіціант, майстер виробничого навчання Олександра Погоріляк).
Неймовірна атмосфера та особливий настрій допомогли створити багато святкової випічки, а саме:
Коломба італійська з цукатами;
Панетон вишня-шоколад;
Паска сирна з цукатами;
Паска львівська здобна;
Паска заварна –старовинна.
Учасники майстер-класу не лише отримали сертифікати, а й спробували, що таке справді смачно та побачили, як це насправді готується. А дехто, можливо, зробив перший крок до кардинальних змін у житті.