Ще у далекому XVIII столітті відомий французький кулінар, філософ, юрист Ансельм Брилья –Саварен у своєму трактаті «Фізіологія смаку» влучно сказав: «Радість їжі ми ділимо із тваринами, вона припускає наявність голоду й необхідність його задоволення. Право на радість від гарного столу належить тільки людині». І це дійсно так: від гарно сервірованого столу людина отримує і радість, і насолоду. Сервірування столу – це свого роду мистецтво, що більшою мірою залежить від смаку людини, яка накриває стіл, а не від її фінансових можливостей. У цьому впевнилися і здобувачі освіти Тячівського професійного ліцею, які навчаються за професією офіціант, бармен (майстер виробничого навчання Овечкіна Н.А.) під час уроку виробничого навчання на тему «Загальні правила сервірування столів. Послідовність сервірування столів. Складання тканинних серветок».
В ході уроку учні закріпили правила та прийоми сервірування столу, відпрацювали навички правильного розміщення столових приборів, посуду та спецій, в залежності від форми столу, кількості осіб для яких здійснюється сервірування столу. Практичним показом основних прийомів сервірування Настасія Андріївна продемонструвала наочний зразок правильної сервіровки столу, звернувши при цьому увагу на правила санітарії та гігієни, охорони праці та вимоги до норм часу. Цікавою та пізнавальною була також демонстрація складання полотняних серветок.
Після завершення уроку здобувачі освіти отримали гарні відмітки та масу позитивних емоцій.