У навчально – виробничій майстерні кухарів КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР проведено урок виробничого навчання на тему: «Приготування супів» (група №8, професія кухар, офіціант). Сприяла формуванню фахової компетентності учнів майстер виробничого навчання Віталія Мадай. Під її керівництвом майбутні кухарі готували різні супи: солянку збірну м’ясну, суп-пюре, суп картопляний з м’ясними фрикадельками, бульйон з локшиною та манними галушками. Під час уроку ліцеїсти закріпили практичні та теоретичні знання, а саме навчилися:
самостійно організовувати робоче місце;
дотримуватися правил ведення технологічного процесу;
робити розрахунок сировини;
самостійно готувати й відпускати супи, проводити бракераж;
дотримуватись правил санітарії, гігієни й правил безпеки праці;
економно використовувати сировину, воду, електроенергію.