Правильне та стильне сервірування столу за всіма актуальними канонами – це знак уваги та поваги до гостей, спосіб створити святкову атмосферу, а також показник гарного художнього смаку господині. Навіть якщо закуски та страви найпростіші, а стіл оформлено, як у ресторані, то частування перетворюється на гурманський бенкет. Деякі з правил сервірування можна використовувати щоденно у побуті — це також додасть атмосферності домашнім посиденькам.
Творчо підходити до сервірування столу, проявити при цьому естетичний смак, фантазію – намагалися здобувачі освіти навчальної групи №14 (професія офіціант, бармен) КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР
разом з наставником Настасією Овечкіною. В рамках тижня професій громадського харчування вони підготували декілька креативних ідей сервірування столу до сніданку, обіду та вечері.
Підводячи підсумки, учні дійшли висновку про те, що вишукано сервірований стіл – вершина гостинності. По особливому прикрасивши святковий стіл, можна надати святу свій неповторний колорит, показати гостеві, що його дуже чекають, а інтер’єр доповниться затишком та комфортом.