Закарпаття – це красива природа, щирі люди та, звісно, смачні страви. Чи не кожен, хто хоч раз побував у цьому мальовничому куточку України, назавжди запам’ятав насичений смак справжнього закарпатського баношу – колоритної гуцульської страви з кукурудзяної крупи, яку подають зі шкварками, смаженими грибами й цибулею.
Цю страву можна назвати своєрідною візитівкою краю. Не сумуйте, якщо з подорожами не складається. Приготуйте класичний банош на власній кухні, а до нього ще й сирні кульки з кукурудзяної крупи! А допоможуть вам з великою радістю учні групи №8 КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР (професія кухар, офіціант).
Під керівництвом наставника, майстра виробничого навчання Віталії Мадай, на уроці виробничого навчання майбутні кухарі продовжили практичне засвоєння теми «Приготування страв та гарнірів з круп та бобових».