В наші дні серед широких мас населення зростає інтерес до приготування коктейлів, їх оформлення та подачі. Ніхто достовірно не знає як і де виник цей напій, але існує декілька легенд, одна з яких стверджує, що сталося це в далекі 1920-і роки в Америці за часів Великої депресії і «сухого закону». Чи був цей напій плодом фантазії бармена котрий нудьгував, або маленьким заохоченням для вибагливого синочка чиказького гангстера, невідомо.
У часи «сухого закону» в Америці придумали величезну кількість безалкогольних коктейлів, в які, тим не менш, можна було додати і «щось міцніше» за бажанням клієнта. Були серед них і молочні.
Для того, щоб приготувати ідеальний молочний коктейль в блендері або міксері потрібно знати деякі секрети, якими охоче поділилася майстер виробничого навчання Тячівського професійного ліцею Настасія Овечкіна. Здобувачі освіти навчальної групи №14 (професія офіціант, бармен) під час уроку виробничого навчання оволодівали практичними навичками приготування, оформлення та подавання молочних коктейлів.