06.10.2023р. Пишемо гастрономічну історію України разом

05.10.2023р. Знайомтесь – першокурсники!
05.10.2023
06.10.2023р. До річниці з Дня народження М. Коцюбинського
06.10.2023
Show all

06.10.2023р. Пишемо гастрономічну історію України разом

    Майстри виробничого навчання КЗ «Тячівський професійний ліцей»  Ганна Григоренко  та Катерина Лигирда (професія кухар, офіціант), долучилися до участі у Всеукраїнському гастрономічному  кулінарному on-line конкурсі рецептів «Сила трьох: юшка, хліб та сало».

    Організатори  конкурсу   Громадська організація «Асоціація рестораторів та готельєрів м. Дніпра», Громадська Спілка « GASTRO CLUB»  та Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області запропонували  учасникам конкурсу створити гастрономічну трійку страв, до якої обов’язково мають увійти перші страви, хліб та сало. Ці страви можуть бути як регіональними, так і всеукраїнськими.

   Мета конкурсу:

1. Залучити здобувачів освіти, майстрів виробничого навчання, викладачів професійно-теоретичної  підготовки  до приготування  страв української кухні.

2. Дати можливість для всіх бажаючих поділитись з мешканцями України своїми сімейними, регіональними рецептами для збереження та передачі гастрономічної спадщини України.

3. Донести жителям України та Європи гастрономічні та кулінарні традиції України

    Наші педагоги  приготували  такі страви: – пасуля підбивана,  сало пікантне по-домашньому, житній хліб на заквасці з лободою та насінням, борщ з білими грибами домашній, закарпатська грибова поливка з манними кльоцками, милайний погач або кукурудзяний ощипок по- закарпатськи, папрікашка під пресом, борщ бограч полонинський.

    Окрім того, вони розробили рецептурні карти цих страв, описали технологію приготування, підібрали  автентичну історію походження,   презентували індивідуальний підхід до  декорування.     Сподіваємося на Перемогу! Все буде Україна!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту