Неможливо уявити веселий вечір в ресторані чи іншому подібному закладі без бару й алкогольних напоїв. Бармени, творці вишуканих коктейлів та святкового настрою, є обов’язковими дієвими особами різних вечірок, корпоративів, інших урочистостей, які відбуваються в клубах чи ресторанах. Кожного року 6 лютого представники цієї професії святкують Міжнародний день бармена.
На перший погляд, сама професія бармена вже є святом, бо складається з живого спілкування, демонстрації висококласної майстерності, безтурботної атмосфери відпочинку. Але насправді це дуже нелегка робота, яка вимагає не лише творчого підходу, а й багатьох знань та здібностей. Бармен повинен володіти не тільки приготуванням різноманітних напоїв і коктейлів, але і добре знати призначення кожного найменування посуду, вміти гарно сервірувати стіл. А ще бармен повинен вміти підтримати розмову. Є гарна приказка: «Хороший бармен той, з ким є про що поговорити, і є, про що помовчати».
Як правило, у цю професію приходить молодь для того, щоб підзаробити. І велика частина таких випадків закінчується любов’ю! Любов’ю до цього ремесла. Адже бармен – це не професія, це ремесло!. А оволодіти цим ремеслом, стати справжнім барменом вам допоможуть у Тячівському професійному ліцеї.
На фото: майбутні офіціанти, бармени під час чергового засідання гуртка «Мистецтво сервірування» (керівник, майстер виробничого навчання Овечкіна Н.А.) практично засвоюють тему «Складання тканинних серветок різними способами».