Французи кажуть: архітектор прикриває свої помилки фасадом, лікар – землею, а кухар – соусом. Як зробити звичні страви новими, незвичними, оригінальними? Вирішення цього питання багато в чому залежить від соусів, технологію приготування яких освоювали здобувачі освіти групи №8 Тячівського професійного ліцею (професія кухар, офіціант). Під час уроку виробничого навчання на тему: «Приготування молочних і сметанних соусів, холодних соусів і заправок, солодких соусів», майстер виробничого навчання Мадай В.І. ознайомила учнів з історією виникнення соусів, особливостями їх приготування, правилами подачі. У процесі приготування соусів учні демонстрували та вдосконалювали практичні навички, професійну компетентність, використовуючи знання отримані на уроках теоретичного навчання, і зайвий раз упевнилися в тому, що соус спроможний перетворити просту страву на витвір мистецтва та примусити всі інгредієнти, як ноти, лунати по-різному.