Цей апетитний фруктовий десерт — немов зі сторінки модного французького журналу! Соковиті плоди груші з терпкими нотками алкоголю, ніжне морозиво та ароматний соус утворюють солодку феєрію на тарілці, викликаючи бажання негайно скуштувати страву.
А приготували таку смакоту учні групи №1 КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР (професія кухар, офіціант), які сьогодні опанували тему: «Фламбування десертів. Приготування груші «фламбе»». Термін «фламбе» (flamber) – означає «палати», це процес обробки страви на завершальній стадії приготування відкритим полум’ям, що виникає після поливання та підпалювання міцного алкогольного напою. Процес настільки яскравий, що в ресторанах його часто перетворюють на мінівиставу: з музикою, спецефектами та світловим шоу. У кінці композицію зазвичай доповнюють кулькою білого морозива, створюючи ефектний температурний контраст. Приготування такої смакоти — завжди видовище! Коли фрукти як слід карамелізуються на сковороді та вберуть запах кориці, настає етап фламбування — обробки страви підпаленим спиртом.
Музику, спецефекти та світлове шоу ми не обіцяємо, а ось технологію приготування груші «фламбе» – детально розкрила майстер виробничого навчання Олександра Погоріляк.
І не забудьте готовий десерт прикрасити горіхами, шоколадом, гілочкою м’яти та гарним настроєм!
Марта Копчалюк, методист КЗ «Тячівський ПЛ» ЗОР