03.12.2025 р. Міжнародний день людей з інвалідністю
03.12.2025
04.12.2025р. Готуємо з любов’ю! Просто та смачно!
04.12.2025
03.12.2025 р. Міжнародний день людей з інвалідністю
03.12.2025
04.12.2025р. Готуємо з любов’ю! Просто та смачно!
04.12.2025
Показати все

03.12.2025 р. Навчання за ваучерами

    У КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР триває перепідготовка дорослого населення за ваучерами від Тячівської філії Закарпатського обласного центру зайнятості за професією «Кухар».

    Сьогодні слухачі групи мали виробниче заняття за темою:
«Технологія приготування гарнірів. Вимоги до якості, правила відпуску».

    Перед початком практичної частини зі слухачами було проведено первинний інструктаж з охорони праці та техніки безпеки, після чого учасники розпочали роботу.

    Адже гарнір – це не просто доповнення до страви. Це елемент, який здатен підкреслити смак основного продукту, зробити страву більш гармонійною, поживною та привабливою. Саме гарнір додає балансу, кольору й текстури, перетворюючи звичайний прийом їжі на справжню гастрономічну насолоду, тож уміння правильно його обрати й приготувати є необхідною навичкою для кожного кухаря.

    Під час заняття учасники відпрацьовували різні способи теплової обробки овочів, вчилися підбирати та подавати гарніри за професійними стандартами. Було приготовано такі страви:

1. Картопля «бейбі» запечена              

2.«Найсмачніші броколі»

3. Відварна цвітна капуста

4. Глазурована морква «бейбі»

5. Капуста тушкована з овочами

6. Сочевиця з овочами

    Навчання триває, і з кожним заняттям наші слухачі відкривають для себе нові кулінарні техніки та секрети професії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.