
03.12.2025 р. Міжнародний день людей з інвалідністю
03.12.2025
04.12.2025р. Готуємо з любов’ю! Просто та смачно!
04.12.2025У КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР триває перепідготовка дорослого населення за ваучерами від Тячівської філії Закарпатського обласного центру зайнятості за професією «Кухар».
Сьогодні слухачі групи мали виробниче заняття за темою:
«Технологія приготування гарнірів. Вимоги до якості, правила відпуску».
Перед початком практичної частини зі слухачами було проведено первинний інструктаж з охорони праці та техніки безпеки, після чого учасники розпочали роботу.
Адже гарнір – це не просто доповнення до страви. Це елемент, який здатен підкреслити смак основного продукту, зробити страву більш гармонійною, поживною та привабливою. Саме гарнір додає балансу, кольору й текстури, перетворюючи звичайний прийом їжі на справжню гастрономічну насолоду, тож уміння правильно його обрати й приготувати є необхідною навичкою для кожного кухаря.
Під час заняття учасники відпрацьовували різні способи теплової обробки овочів, вчилися підбирати та подавати гарніри за професійними стандартами. Було приготовано такі страви:
1. Картопля «бейбі» запечена
2.«Найсмачніші броколі»
3. Відварна цвітна капуста
4. Глазурована морква «бейбі»
5. Капуста тушкована з овочами
6. Сочевиця з овочами
Навчання триває, і з кожним заняттям наші слухачі відкривають для себе нові кулінарні техніки та секрети професії.












