
16.10.2025 р. Реформа харчування
16.10.2025
18.10.2025 – Європейський день боротьби з торгівлею людей
17.10.2025У здобувачів освіти першого курсу КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР з професії «Кухар, офіціант» проведено урок виробничого навчання на тему складних форм нарізки овочів, які включають карбування, обточування та вирізання для створення різних форм. Учні ознайомилися та практично відпрацьовували такі види нарізок як бочечки, часнички, грушки, кульки, зірочки, шестерні, грибочки, гребінці.
Ці методи використовуються для декоративного оформлення страв та надають їм естетичної привабливості, а також для рівномірного приготування певних овочів, що покращує їх смакові якості. Увага майстра виробничого навчання Олександри Погоріляк фіксувалась на роботі кожного здобувача освіти. Виявивши помилки у діях учнів, майстер практичним показом допомагала їх усунути. Також звертала увагу на дотримання норм часу, правил санітарії та гігієни. Всі здобувачі освіти справились із практичним завданням і правильно подали на бракеражний стіл складну нарізку.






