08.07.2025р. Ваучер на освіту: перепідготовка дорослого населення за рахунок держави

07.07.2025 р. Здорове харчування – це легко!
07.07.2025
 09.07.2025р. Смачно, доступно, корисно!
09.07.2025
Показати все

08.07.2025р. Ваучер на освіту: перепідготовка дорослого населення за рахунок держави

    У КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР розпочато перепідготовку дорослого населення безкоштовно, за державної підтримки, за ваучерами від Тячівської філії Закарпатського обласного центру зайнятості ( професія кухар, майстри виробничого навчання Ганна Григоренко та  Катерина Савула).

    Сьогодні за програмою навчання:

    борщ – це не просто перша страва, це справжній символ української кулінарної спадщини. Ароматний, насичений, яскраво-червоний  зі свіжими овочами (щойно з городу) та ложечкою сметани — смак дитинства, бабусиної турботи та родинного тепла. Куштуємо та насолоджуємося гармонією солодкого, солоного, гіркого, кислого й гострого в одній тарілці;

    сирний крем-суп  – неймовірно ніжний, який готується на основі курячого бульйону з додаванням двох видів сиру – вершкового та чедер, гармонійно поєднуючись з кранч цибулею, свіжою руколою та вершками;

    бульйон з млинцями, або «Frittatensuppe»  – це традиційна страва німецької та австрійської кухні, в якій до прозорого бульйону додають тонко нарізану локшину з млинців або млинці з м’ясною начинкою. Це легкий, ароматний, дуже ніжний та ситний суп, який може бути як першою стравою, так і легким обідом. 

    Ці страви ідеально підходять для кожного дня, адже вони смачні, поживні та дарують відчуття комфорту. Крім того, їх легко адаптувати під будь-які гастрономічні вподобання, додаючи різні спеції чи інгредієнти.

    Короткий фотозвіт результатів практичної підготовки:

                                Марта Копчалюк, методист КЗ «Тячівський ПЛ» ЗОР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.