У виробничій майстерні КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР розпочато підвищення кваліфікації кухарів шкільних їдалень Дубівської та Нересницької територіальних громад за програмою «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти».
Під час практичної частини, яку провела майстер виробничого навчання Олександра Погоріляк, кухарі мали можливість приготувати зі збірника рецептур від Євгена Клопотенка, (рекомендованого для харчування дітей), такі страви:
сочевичний суп-пюре (категорія перші страви): готується менш ніж пів години, але при цьому підкорює наші смакові рецептори з першої ложки;
нова котлета по-київськи з м’яса птиці (категорія страви з птиці): найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета. Що в ній такого особливого? Ніжний і соковитий курячий фарш, вершкова начинка, хрумке панірування роблять страву унікальною за смаком та способом приготування;
салат з буряка з вишнею, волоським горіхом і м’яким сиром (категорія солодкі страви): ідеальне поєднання смаків. Трішки солодко, трішки з кислинкою, доповнюється горіховим смаком та ніжним сиром. Це буде новий для вас смак, але вам точно сподобається. Готується просто і швидко, а результат перевершить ваші очікування.
Правильне харчування — це не просто обід, а інвестиція в здоров’я, розвиток і майбутнє дітей. Адже збалансований раціон впливає на самопочуття, концентрацію уваги, фізичну активність і навіть настрій учнів.
Будуємо здорове майбутнє разом!
Марта Копчалюк, методист КЗ «Тячівський ПЛ» ЗОР