Сьогодні у виробничій майстерні КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР відчувався командний настрій та бажання досягати нових вершин. Кухарі їдалень закладів освіти Тячівської та Бедевлянської територіальних громад вийщли на фінішну пряму – успішно виконали комплексну підсумкову роботу курсу підвищення кваліфікації з напрямку: «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти» (наставник, майстер виробничого навчання Катерина Лигирда).
Комплексна підсумкова робота передбачала складання одноденного меню та приготування комплексного обіду, до якого ввійшли такі страви:
вішисуа́з (фр. vichyssoise) — цибулевий суп-пюре (безлактозний безглютеновий);
бігос з гречкою та курячим м’ясом (безлактозний);
салат моркв’яний з родзинками;
компот з ягід та м’яти.
Реалізація стратегії реформи шкільного харчування має стати основою формування здорового суспільства та значного зниження рівня неінфекційних захворювань в Україні.
Марта Копчалюк, методист КЗ «Тячівський ПЛ» ЗОР