24.06.2025р. Реформуємо систему харчування в українських закладах освіти 

23.06.2025р. Виробнича практика – запорука якісної підготовки кваліфікованого робітника
23.06.2025
25.06.2025р. Виробнича практика – важливий та невід’ємний елемент підготовки майбутніх фахівців
25.06.2025
Показати все

24.06.2025р. Реформуємо систему харчування в українських закладах освіти 

    Сьогодні у виробничій майстерні КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР відчувався командний настрій та бажання досягати нових вершин.  Кухарі їдалень закладів освіти Тячівської та Бедевлянської територіальних громад вийщли на фінішну пряму – успішно виконали комплексну підсумкову роботу курсу підвищення кваліфікації з напрямку: «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти» (наставник, майстер виробничого навчання Катерина Лигирда).

    Комплексна підсумкова робота передбачала складання одноденного меню та приготування комплексного обіду, до  якого ввійшли такі страви:

   вішисуа́з (фр. vichyssoise) — цибулевий суп-пюре (безлактозний безглютеновий);

    бігос  з гречкою та курячим м’ясом (безлактозний);

    салат моркв’яний з родзинками;

    компот з ягід та м’яти.

    Реалізація стратегії реформи шкільного харчування має стати основою формування здорового суспільства та значного зниження рівня неінфекційних захворювань в Україні.

                                       Марта Копчалюк, методист КЗ «Тячівський ПЛ» ЗОР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.