Сьогодні без макаронних виробів важко уявити меню людства. Їх їдять всі – починаючи від студентів, і закінчуючи фінансовими магнатами.
Незважаючи на те, що макарони придумали в Китаї, популяризували і збільшили їх у культурі в Європі, а саме в Італії. Саме італійці подарували нам такі види пасти, як: спагеті, спагетіні, фетучіні, фелліні, фарфалле, пенне і безліч інших різновидів. Але, як приготувати макарони так, щоб вийшла італійська паста, а не страва з їдальні? Про всі тонкощі приготування таких страв, як паста з куркою, макарони з капустою, з грибами, паста з креветками, лапша з сиром та вершками дізналися сьогодні учні групи №3 КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР (професія кухар, офіціант) на уроці виробничого навчання. Під керівництвом наставника, майстра виробничого навчання Ганни Григоренко першокурсники здобували навички і закріплювали знання з теми «Страви з макаронних виробів». Учні впевнилися у тому, що звичайні, звичні всім макарони можна приготувати так, що вийде справжня святкова смачна страва.
Марта Копчалюк, методист КЗ «Тячівський ПЛ» ЗОР