Любите суші та роли, але не вмієте їх готувати? Не проблема! Здобувачі освіти групи №3 (професія кухар, офіціант) КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР та їх наставники Ганна Григоренко та Катерина Лигирда взяли участь у захоплюючому кулінарному майстер-класі з приготування суші, ролів та японського омлету – тамаго. А провели його досвідчені сушисти закладу Sushi Zoom – мережі ресторанів японської кухні.
Під час майстер-класу продемонстровано техніку приготування та скручування ролів, детально ознайомлено про склад інгредієнтів та правила приготування рису. Були приготовленні роли «Філадельфія з лососем», «Каліфорнія з крабовим міксом», «Футомакі» та інші. Наочна демонстрація приготування цих страв перепліталася з цікавою розповіддю про історію виникнення суші та ролів, причину їх популярності.
Такі майстер-класи сприяють розвитку професійних компетентностей учнів, підвищенню рівня їхньої практичної підготовки та допомагають сформувати впевненість у виконанні майбутніх професійних завдань. Отримані знання стануть корисними і для педагогів у подальшій роботі з учнями та допоможуть розширити їх кулінарні здібності.
Захід був успішним та залишив усіх присутніх задоволеними.
Марта Копчалюк, методист КЗ «Тячівський ПЛ» ЗОР