Тушковані овочі – смачний і корисний гарнір, який ми тільки можемо собі уявити, а запечені в духовці з ароматною заправкою – це ще й надзвичайно апетитно. Окрім того, це універсальні страви, які можна подавати як самостійне блюдо на обід або вечерю. Але як приготувати овочі дійсно смачно, так щоб сподобалося всім?
Технологію приготування цих страв було розкрито під час відпрацювання виробничого навчання на тему «Приготування страв з тушкованих і запечених овочів».
Здобувачі освіти першого курсу КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР (група №3, професія кухар, офіціант), продовжуючи вивчати тему «Приготування страв і гарнірів з овочів», під керівництвом майстра виробничого навчання Катерини Лигирди не лише опанували технологію приготування таких страв, як «Картопля тушкована», «Перець фарширований по-домашньому», «Фаршировані кабачки з сиром», а й вивчили правила подачі цих страв, провели бракераж запечених страв та навчилися ефективно розраховувати порції. Особливу увагу майстер виробничого навчання звернула на організацію робочих місць, дотримання правил безпеки праці при роботі з ріжучим інструментом, з електрообладнанням.
На завершення уроку учні провели дегустацію приготовлених страв.