Кулінарія – це творчість, а кухарі – митці у своїй справі. Існує думка, що салат після соусу – це обличчя кухаря та закладу ресторанного господарства. Правильно приготовлений та презентований салат не тільки збуджує апетит, а й підіймає настрій споживача. Ось чому так важливо навчитись правильно готувати та презентувати салати.
Сьогодні на уроці виробничого навчання (група №8, професія кухар, офіціант) мова йшла про «зимові» салати. Адже пройде небагато часу і ми з вами – напередодні зимових свят.
Під час уроку виробничого навчання учні КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР засвоїли тему «Приготування салатів з варених і сирих овочів». Практичні прийоми приготування легкого та повітряного, як перший сніг салату «Снігові кучугури» майстер виробничого навчання Віталія Мадай показала відповідно до інструкційно-технологічних карток з усним коментарем про правильне оформлення та подачу.
А під час поточного інструктажу учні приготували салати «Цезар з куркою», «Капрезе», «Салат з чіпсами і кукурудзою», «Український». Результати робіт були якісними, а це свідчить, що учні добре засвоїли дану тему. Страви вражали не тільки своєю різноманітністю, яскравістю, а й смаковими якостями, яку оцінили самі учні.
Марта Копчалюк, методист КЗ «Тячівський ПЛ» ЗОР