16.10.2024р. «Його величність – хліб»!
16.10.2024
До 10-ї річниці Іловайської трагедії.
17.10.2024
Показати все

17.10.2024р. Урок виробничого навчання

    Кулінарія – це творчість, а кухарі – митці у своїй справі. Існує думка, що салат після соусу – це обличчя кухаря та закладу ресторанного господарства. Правильно приготовлений та презентований салат не тільки збуджує апетит, а й підіймає настрій споживача. Ось чому так важливо навчитись правильно готувати та презентувати салати.

    Сьогодні на уроці виробничого навчання (група №8, професія  кухар, офіціант) мова йшла  про «зимові» салати. Адже пройде небагато часу і ми з вами – напередодні зимових свят.  

    Під час уроку виробничого навчання учні КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР засвоїли тему «Приготування  салатів з варених і сирих  овочів». Практичні прийоми приготування легкого та повітряного, як перший сніг салату «Снігові кучугури» майстер виробничого навчання Віталія Мадай показала відповідно до  інструкційно-технологічних карток з усним коментарем про правильне оформлення та подачу.

    А під час поточного інструктажу учні приготували салати «Цезар з куркою», «Капрезе», «Салат з чіпсами і кукурудзою», «Український». Результати робіт були якісними, а це свідчить, що учні добре засвоїли дану тему. Страви вражали не тільки своєю різноманітністю, яскравістю, а й смаковими якостями, яку оцінили самі учні.

                                      Марта Копчалюк, методист КЗ «Тячівський ПЛ» ЗОР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Перейти до вмісту