Коли різні народи протягом тривалого часу живуть поруч, їжа, яку вони готують, багато в чому стає спільною. Так сталося і з човлентом– рагу з кухні євреїв ашкеназі, яке прижилося на Закарпатті. Чолнт, він же човлент(страва з м’яса, овочів, крупи й квасолі), добре знають у Мукачеві та Ужгороді, подають у ресторанах Західної України.
Сьогодні майстер виробничого навчання Віталія Мадай поділилася рецептом ідеального ситного єврейського рагу, яке стало закарпатським, з учнями групи №8 КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР (професія кухар, офіціант).
Під керівництвом наставника на уроці виробничого навчання майбутні кухарі практично засвоїли тему «Приготування страв та гарнірів з круп та бобових».