«Нормальна і корисна їжа – це їжа з апетитом, їжа із задоволенням», – так казав вчений-фізіолог Іван Павлов. Досягається це не лише смачною і різноманітною їжею, обстановкою, що створює гарний настрій а й красивим сервіруванням, яке є важливим моментом у залученні відвідувачів. Гарно сервіровані столи є прекрасним доповненням до інтер’єру закладу харчування, створюють враження затишку та комфорту. Попереднє сервірування столів – це важливий етап в підготовці торгового залу для обслуговування відвідувачів, яке прискорює процес обслуговування.
Під час уроку виробничого навчання у навчальній групі №14 (професія офіціант, бармен), майбутні майстри ресторанного обслуговування КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР під керівництвом наставника Наталії Овечкіної удосконалили й практично закріпили правила та прийоми попередньої сервіровки столу до вечері та сніданку.
Особливу увагу майстер виробничого навчання акцентувала на особливостях та послідовності розміщення приборів на столах.