
#День_домашньої кухні
26.11.2025
28.11.2025 – Благодійна акція #PowerCoins
28.11.2025Кисломолочний сир – надзвичайно популярний продукт, з якого можна приготувати безліч страв. Він універсальний, підходить і для солодких, і для солоних страв. Тож, що приготувати з кисломолочного сиру? Варіантів більше, ніж здається! Якщо ви хочете урізноманітнити своє меню, здобувачі професійної освіти першого курсу КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР (група №1, професія кухар, офіціант) пропонують швидкі та смачні рецепти страв з сиру, серед яких ви знайдете варіанти для сніданку, вечері, а також дієтичні і святкові страви. Повітряні, пухкі сирники з родзинками, класичні сирні пончики у фритюрі, ніжні пундики — і все це з додаванням вишневого кулі (ягідне пюре), шоколадної глазурі та заварного крему. Обирайте, що вам до душі!
А якщо хочеться чогось особливого, приготуйте ароматний львівський сирник із карамеллю, або як його ще називають – львівський чізкейк, десерт, який став символом тепла, традицій і неперевершеної смакоти. Цей пишний, кремовий шедевр з сиру, родзинок і легкої кислинки лимона не просто їжа, а справжня емоційна подорож, що повертає до дитинства чи першого візиту в це чарівне місто. Він не просто пухкий, а ніби танцює на язику, поєднуючи кремовість свіжого сиру з хрусткими акцентами горіхів чи фруктів.
Всі ці страви не лише смачні, а й створюють затишок — такий, який дарує лише домашня їжа.
А приготували цю смакоту майбутні кухарі сьогодні на уроці виробничого навчання під керівництвом наставника Олександри Погоріляк.













