Холодні страви і закуски у харчуванні людини мають надзвичайно велике значення. Особливу роль вони відіграють в меню бенкетів, де їх буває від 5 до 10 видів. Різноманітність продуктів, що входять до їхнього складу, гострий смак, гарне оформлення, збуджують апетит, покращують засвоюваність їжі, а також стимулюють діяльність травних залоз, у зв’язку з цим їх подають на початку приймання їжі.
Тож сьогодні на уроці виробничого навчання учні групи №8 КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР (професія кухар, офіціант, наставник Віталія Мадай) на практиці ознайомились з технологією та особливостями приготування закусок з риби, сиру та яєць, навчились оригінально їх прикрашати та подавати.
На закінчення уроку виробничого навчання учні продемонстрували результат своєї роботи у вигляді таких готових страв:
закуска «Кали з плавленим сиром», рулетики з баклажану з горіховою начинкою, тарталетки з крабовими паличками сиром та яйцем, шпинатний рулет з червоною рибою, творожно-сирна намазка у тарталетках з червоною ікрою, закуска «Тюльпани з помідор».
Марта Копчалюк, методист КЗ «Тячівський ПЛ» ЗОР