24.08.2024р. Навчання майстрів виробничого навчання – тренерів кулінарних хабів

27.06.2024р. Успішно завершуємо перший курс!
27.06.2024
Приймальна комісія КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР продовжує набір на навчання!
26.08.2024
27.06.2024р. Успішно завершуємо перший курс!
27.06.2024
Приймальна комісія КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР продовжує набір на навчання!
26.08.2024
Показати все

24.08.2024р. Навчання майстрів виробничого навчання – тренерів кулінарних хабів

    У рамках швейцарсько-українського проєкту DECIDE,  за підтримки ГО «Асоціація громадського харчування» та ГО «Cult Food» на базі Кулінарного хабу Бориспільського професійного ліцею з 21 по 23 серпня проходили  навчальні заходи для майстрів виробничого навчання – тренерів центрів підвищення кваліфікації кухарів (кулінарних хабів). Проєкт реалізується в рамках стратегії реформи шкільного харчування першої леді Олени Зеленської.

    Закарпатську область представляла майстер виробничого навчання КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР Овечкіна Анастасія, яка успішно пройшла теоретичний онлайн-курс та потрапила до списку учасників практичного навчання «Роль профтехосвіти у впровадженні шкільного харчування».

    Практичні заняття проводили:

 шеф-кухар, ідеолог проєкту «Cult Food», автор Збірника рецептур для харчування дітей в закладах освіти Євген Клопотенко;

 голова громадської організації «Національна асоціація громадського харчування», керівник Команди реформи шкільного харчування Орест Степаняк.

    Страви готували на звичайному та на сучасному професійному обладнанні, аби побачити різницю.

   Майстер-тренери готували та дегустували 10 страв зі шкільного меню:

Паста з зеленого горошку з буряком та насінням соняшника

Суп “Вішисуаз”

Банош

Сочевиця тушкована з овочами

Риба запечена з сиром у бешамелі

Кебаб з коріандром

Піца

Соус “Батерчикен”

Бламанже безлактозне

Компот з ягід з м’ятою

    Планується, що майстер-тренери – «агенти змін», отримають сертифікати експертів кулінарного спрямування і набуті професійні компетентності передадуть колегам – майстрам виробничого навчання ЗП(ПТ)О регіону та кухарям шкільних їдалень, впроваджуючи цим самим реформу шкільного харчування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.