24.08.2024р. Навчання майстрів виробничого навчання – тренерів кулінарних хабів

27.06.2024р. Успішно завершуємо перший курс!
27.06.2024
Приймальна комісія КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР продовжує набір на навчання!
26.08.2024
Показати все

24.08.2024р. Навчання майстрів виробничого навчання – тренерів кулінарних хабів

    У рамках швейцарсько-українського проєкту DECIDE,  за підтримки ГО «Асоціація громадського харчування» та ГО «Cult Food» на базі Кулінарного хабу Бориспільського професійного ліцею з 21 по 23 серпня проходили  навчальні заходи для майстрів виробничого навчання – тренерів центрів підвищення кваліфікації кухарів (кулінарних хабів). Проєкт реалізується в рамках стратегії реформи шкільного харчування першої леді Олени Зеленської.

    Закарпатську область представляла майстер виробничого навчання КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР Овечкіна Анастасія, яка успішно пройшла теоретичний онлайн-курс та потрапила до списку учасників практичного навчання «Роль профтехосвіти у впровадженні шкільного харчування».

    Практичні заняття проводили:

 шеф-кухар, ідеолог проєкту «Cult Food», автор Збірника рецептур для харчування дітей в закладах освіти Євген Клопотенко;

 голова громадської організації «Національна асоціація громадського харчування», керівник Команди реформи шкільного харчування Орест Степаняк.

    Страви готували на звичайному та на сучасному професійному обладнанні, аби побачити різницю.

   Майстер-тренери готували та дегустували 10 страв зі шкільного меню:

Паста з зеленого горошку з буряком та насінням соняшника

Суп “Вішисуаз”

Банош

Сочевиця тушкована з овочами

Риба запечена з сиром у бешамелі

Кебаб з коріандром

Піца

Соус “Батерчикен”

Бламанже безлактозне

Компот з ягід з м’ятою

    Планується, що майстер-тренери – «агенти змін», отримають сертифікати експертів кулінарного спрямування і набуті професійні компетентності передадуть колегам – майстрам виробничого навчання ЗП(ПТ)О регіону та кухарям шкільних їдалень, впроваджуючи цим самим реформу шкільного харчування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту