23.06.2025р. Відкритий урок з предмету «Товарознавство продовольчих товарів»

25.06.2025р. Урок виробничого навчання
25.06.2025
Показати все

23.06.2025р. Відкритий урок з предмету «Товарознавство продовольчих товарів»

    Відкритий урок – це завжди можливість поділитися своїм педагогічним досвідом, створити атмосферу творчості та залучити учнів до активного навчання.

    Тема уроку «Прянощі та  спеції» з предмету «Товарознавство продовольчих товарів», яку розкрила викладачка спецпредметів Катерина Савула для учнів I курсу (група №3, професія кухар, офіціант), є не лише актуальною, а й захопливою, адже і прянощі, і приправи, і спеції стають все популярнішими у сучасному раціоні. Завдяки своїй харчовій цінності, смаковим якостям та кулінарним можливостям, вони дозволяють створювати збалансоване, корисне й різноманітне меню.

    Мета уроку: у формі рольової гри, на основі дослідницької роботи сформувати конкретні уявлення про спеції, прянощі  та їх вплив на смак. Під час уроку вдало використано міжпредметні зв’язки: кулінарна характеристика страв, санітарія і гігієна, хімія, географія, історія, а також матеріали навчального посібника «Товарознавство харчових продуктів», розробленого викладачами ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти» Елек Наталією та Миток Марією, який апробовувався  в нашому ліцею упродовж навчального року.

    Зацікавленість здобувачів освіти в обраній темі була видимою протягом усього уроку, адже відчувався постійний взаємозв’язок викладача та учнів, які  були активними не лише під час опитування, але й на інших етапах уроку.

                                 Марта Копчалюк, методист КЗ «Тячівський ПЛ» ЗОР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.