Однією з перспективних форм організації освітнього процесу в ліцеї є впровадження дуальної форми навчання, суть якої полягає у паралельному навчанні здобувачів освіти у навчальному закладі та на підприємстві, що дозволяє майбутнім спеціалістам не лише знайомитися з виробництвом, але й засвоювати прийоми та навички роботи на робочих місцях підприємств, установ, організацій.
У 2021-2022 навчальному році започатковано дуальну форму навчання за професією «кухар, офіціант». Освітній процес організований так, що у навчальному закладі здобувач освіти спочатку отримує базові теоретичні знання. А потім він іде практикуватися на підприємства громадського харчування, які заздалегідь уклали з навчальним закладом угоди про співпрацю і виконує там роботу, пов’язану з обраною спеціальністю. Здобувачі освіти навчальної групи №14 (майстер виробничого навчання Овечкіна Н.А.), під час проходження виробничої практики за дуальною формою навчання в умовах підприємства здобувають цілісне уявлення про професію і після випуску будуть адаптовані до роботи на ньому.