Сьогодні чергова група персоналу, дотичного до їдалень закладів освіти підвищувала кваліфікацію в рамках реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування. Цього разу до роботи приступили кухарі Тячівської та Бедевлянської територіальних громад. Після успішного опанування теоретичного блоку з напрямку: «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти», вони провели практичне заняття у виробничій майстерні КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР. Наставництво, підтримку та професійний супровід забезпечила сертифікований майстер-тренер Катерина Лигирда.
А готували та дегустували такі страви:
крем-суп з цвітної капусти «Мадам ДюБаррі» (безлактозний,безглютеновий), французький суп, відомий своєю вишуканістю та багатством смакових відтінків, з ніжною кремовою текстурою;
соковита, ніжна риба, запечена з сиром у бешамелі, який додав вершкового обійму кожному шматочку;
паста з зеленого горошку з буряком та насінням соняшника, яку вмілі кухарі перетворили на естетичний шедевр, з хрумкою магією смаку.
Далі буде ще більше смачного та корисного. Бо це – це не просто про їжу. Це про мистецтво готувати, надихати й змінювати підходи до харчування!
Марта Копчалюк, методист КЗ «Тячівський ПЛ» ЗОР