Запіканка — чудова «паличка-рятівниця», коли не можеш придумати, чим нагодувати сім’ю. Така ситна їжа подобається і дорослим, і дітям.
Один із прикладів незвичайної, але, до втрати пам’яті, смачної страви – це запіканка з риби та картоплі, дуже ніжна і незвичайна страва, легка в приготуванні. Вона гармонійно виглядатиме, як на святковому столі, так і подарує радість під час простої вечері.
У кожної країни світу є свій традиційний рецепт запіканок— у французів це «Брандада з тріски й пюре», у шведів «Спокуса Янсона», у британців «Рибний пиріг» (Fish pie). Перелічувати можна довго, але краще витратити час на приготування цієї рибної запіканки з картоплею під сиром, як це зробили майбутні кухарі КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР (група №8, професія кухар, офіціант). На уроці виробничого навчання вони практично засвоїли тему: «Приготування смажених страв з риби». А сприяла формуванню фахової компетентності учнів майстер виробничого навчання Віталія Мадай.
Освоївши технологію приготування цієї страви, ви зможете потішити близьких її авторськими варіаціями з інгредієнтами, які люблять ваші домашні. А смаки та аромати цієї рибної запіканки під сиром перенесуть вас на цілий день до моря.
Тож налаштуйтеся і вперед у смачну подорож!