На уроці виробничого навчання учні першого курсу КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР (група №8, професія кухар, офіціант), під керівництвом наставника Віталії Мадай практично засвоїли тему «Механічна кулінарна обробка риби та приготування напівфабрикатів з неї». А епіграфом до уроку стала східна мудрість: «Якщо людині подарувати рибу, людина буде ситою один день, якщо дві рибини – два дні, а якщо людину навчити готувати рибу, людина буде ситою все життя».
Майстер виробничого навчання продемонструвала учням прийоми, способи обробки риби, ознайомила з процентами відходів по збірнику рецептур, показала приклад організації робочого місця.
У процесі уроку майбутні кухарі не тільки відпрацьовували практичні вміння, навички обробки, розбирання та смаження риби, а й приготували пікантну страву, класику італійської кухні – гарнір ризото з грибним соусом.