
“ОБЛИЧЧЯ ОСЕНІ”
13.11.2025
17.11.2025р. Міжнародний день толерантності
18.11.2025Здавалося б, що ще можна приготувати з яєць, крім яєчні, класичного омлету і варених яєць. Але, як виявилося, здобувачі професійної освіти першого курсу КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР (група №1, професія кухар, офіціант) зі звичайних яєць можуть приготувати багато різних надзвичайно смачних страв, які чудово згодяться як для сніданку в колі сім’ї, так і для подавання на святковий стіл. Сьогодні майбутні кухарі під керівництвом майстра виробничого навчання Олександри Погоріляк поглиблювали свої знання та вдосконалювали навички з теми «Приготування страв з яєць (варених, смажених, запечених)». А приготували вони такі страви:
- скрембл із сиром і беконом (українська бовтанка);
- яйця пашот (в мішочку);
- омлет натуральний;
- омлет фарширований (омлет, в який наприкінці смаження кладуть підготовлену начинку);
- омлет змішаний (приготовлений з додаванням овочів, свіжої зелені, молочних або м’ясних продуктів);
- варені яйця (некруто) , «вкруту» (оте «круто» свідчить не про кльовість яєць, а про твердий жовток, а варяться вони класично 8 хвилин);
- яйця запечені (пряженя – український омлет).
Мета заняття досягнута — здобувачі професійної освіти отримали нові знання, практичні навички та натхнення вдосконалюватися далі!










