Багато хто знайомий з відчуттям, коли подають їжу в ресторані: усе так гарно оформлене, посуд розставлений у певному порядку, зі смаком і в одному стилі, столові прибори блищать, офіціант наливає в келих вино з пляшки… Відповідний настрій створюється моментально. Ось і здобувачі освіти КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР (група №8, професія кухар, офіціант) на уроці виробничого навчання на тему: «Загальні правила та послідовність сервірування столів» спробували привідкрити двері у не до кінця звіданий світ сервірування столу.
В ході уроку учні під керівництвом майстра виробничого навчання Віталії Мадай закріпили правила та прийоми сервірування столу в залежності від виду: сніданку, обіду, вечері та відпрацювали навички правильного розміщення столових приборів, посуду та спецій.
Під час проведення поточного інструктажу Віталія Іванівна практичним показом основних прийомів сервірування продемонструвала учням наочний зразок правильної сервіровки столу, звернувши при цьому увагу на правила санітарії та гігієни, охорони праці та вимоги до норм часу.
Урок допоміг майбутнім офіціантам у формуванні ціннісного ставлення до обраної професії.
Адже правильне та стильне сервірування столу – це завжди знак уваги до ваших гостей, безпрограшний спосіб створити святкову атмосферу, а також показати гарний смак господині.
Марта Копчалюк, методист КЗ «Тячівський ПЛ» ЗОР