У КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР розпочато перепідготовку дорослого населення безкоштовно, за державної підтримки, за ваучерами від Тячівської філії Закарпатського обласного центру зайнятості ( професія кухар, майстри виробничого навчання Ганна Григоренко та Катерина Савула).
Сьогодні за програмою навчання:
борщ – це не просто перша страва, це справжній символ української кулінарної спадщини. Ароматний, насичений, яскраво-червоний зі свіжими овочами (щойно з городу) та ложечкою сметани — смак дитинства, бабусиної турботи та родинного тепла. Куштуємо та насолоджуємося гармонією солодкого, солоного, гіркого, кислого й гострого в одній тарілці;
сирний крем-суп – неймовірно ніжний, який готується на основі курячого бульйону з додаванням двох видів сиру – вершкового та чедер, гармонійно поєднуючись з кранч цибулею, свіжою руколою та вершками;
бульйон з млинцями, або «Frittatensuppe» – це традиційна страва німецької та австрійської кухні, в якій до прозорого бульйону додають тонко нарізану локшину з млинців або млинці з м’ясною начинкою. Це легкий, ароматний, дуже ніжний та ситний суп, який може бути як першою стравою, так і легким обідом.
Ці страви ідеально підходять для кожного дня, адже вони смачні, поживні та дарують відчуття комфорту. Крім того, їх легко адаптувати під будь-які гастрономічні вподобання, додаючи різні спеції чи інгредієнти.
Короткий фотозвіт результатів практичної підготовки:
Марта Копчалюк, методист КЗ «Тячівський ПЛ» ЗОР