Смачний та корисний шкільний обід – це не лише якісні продукти чи нове обладнання на кухні. Це ще й майстерність тих, хто щодня готує для дітей.
У виробничій майстерні КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР продовжується підвищення кваліфікації кухарів шкільних їдалень Дубівської та Нересницької територіальних громад за програмою «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти» (майстер виробничого навчання Олександра Погоріляк).
Цього разу учасниці відпрацьовували технологію приготування таких страв зі збірника українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка:
запіканка з вермішеллю, мітболами і сиром – це смачна страва, яка поєднує в собі ніжність вермішелі, соковитість мітболів та апетитний сирний смак;
сирники з куркумою – не тільки дуже корисні, але й дивовижно смачні; це чудовий спосіб додати корисних властивостей та яскравого кольору до вашого улюбленого десерту;
запіканка пшоняна з гарбузом – це дійсно сонячна страва: яскрава, запашна, соковита.
Недарма кажуть: «У здоровому тілі – здоровий дух». Піклуймося про добробут дітей починаючи з простого – збалансованої тарілки щодня,
Марта Копчалюк, методист КЗ «Тячівський ПЛ» ЗОР