Українська національна кухня визнана однією з найсмачніших кухонь у всьому світі. Неповторна, унікальна, самобутня, з широкою палітрою смаків – саме такою бачили українську кухню багато поетів і письменників. Згадайте Гоголя та його «Вечори на хуторі біля Диканьки», або Котляревського «Енеїду». Незважаючи на великий асортимент, в українській кухні виділяється кілька страв, які є її основою та подаються у відомих ресторанах світу: борщ, банош, човлент, кульки з кукурудзяної крупи, грибова мачанка, піряники, вареники, сало, гуслянка, котлета по-київськи, голубці, хліб кукурудзяний та домашній, узвар…
А презентували ці страви здобувачі освіти групи №8 (професія кухар, офіціант) КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР під час проведення тижня професій громадського харчування (наставники майстер виробничого навчання Віталія Мадай та викладач спецдисциплін Катерина Савула).
Збережіть всі ці українські національні страви та рецепти, приготуйте їх з натхненням своїм родичам, друзям. Багато з них дійсно будуть здивовані такому розмаїттю!