На черговому засіданні методичної комісії професій громадського харчування (голова методкомісії Олександра Погоріляк), присутні педагоги поділилися досвідом роботи з розвитку предметних та ключових компетентностей здобувачів освіти. Відповідно до порядку денного члени методкомісії відвідали відкритий урок виробничого навчання у групі №1(професія кухар, офіціант) на тему: «Приготування страв з м’яса, сільськогосподарської птиці, субпродуктів».
Під час проведення вступного інструктажу майстер виробничого навчання Віталія Мадай використала проблемно-розвиваючі методи, що сприяло активізації пізнавальної діяльності учнів, які постійно вирішували проблемні питання і ситуації.
Вступний інструктаж, був побудований на основі врахування програмних вимог та можливостей учнів. Структура вступного інструктажу відповідала його дидактичному призначенню і складалася з таких етапів:
─ оголошення теми і мети уроку;
─ мотивація навчальної діяльності, під час якої була використана комп’ютерна презентація;
─ перевірка тематичних знань;
─ показ трудових операцій.
Вступний інструктаж був проведений з раціональним використанням робочого часу, вдалим керівництвом майстра формуванням практичних навичок учнів.
На закінчення уроку учні продемонстрували результат своєї роботи у вигляді готових страв: сирного рулету із свинним фаршем та печінкового торта з двома начинками.
Марта Копчалюк, методист КЗ «Тячівський ПЛ» ЗОР